Kontaktirajte nas:

098 279 269

Škola jahanja: 099 655 1100

E-mail: jockey.klub@gmail.com

Karlovačka cesta 80 K, Zagreb

casino siteleri

Broj posjeta:

Danas:

Ovaj mjesec:

Ove godine:

POSJET UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA


POSJET UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

Blato - Jučer smo posjetili Sportsko rekreacijski centar branitelja - Blato, gdje je  u posjetu došla prva od nekoliko najavljenih grupa iz Osnovnih škola iz grada Zagreba.

 

Već u 9,00 sati, zatekli smo učenike Osnovne škole Savski gaj  gdje uz pratnju svojih učiteljica i volontera ovog Centra obilaze nastambe domaćih životinja. Veliko uzbuđenje je izazvala posjeta konjima, potom magarcima, a najviše simpatija su izazvali Poniji, te između, koza, kokošiju, pataka, gusaka jeden psić , na žalost sa tri noge (naime zbog bolesti, morala mu je biti amputirana prednja desna noga).

 

Uskoro, nakon obilaska domaćih životinja, uslijedio je i jedan poučni dio, gdje su ovi razigrani, veseli ali i željni znanja đaci sa svima nama ostalima mogli naučiti, kako se čiste konji, te kako se pripremaju za jahanje, ali u konačnici osjetiti i iskušati samo jahanje na tim velikim, nježnim,umiljatim i plemenitim životinjama.

 

Moramo priznati, kako se volonterka  Ivana Šečić zaista od srca trudila, kako bi svima nama približila sve tajne sedlanja ali jahanja ovih zaista dragih životinja. Ponesite uvijek jabuku ili mrkvu, uvijek prilazite koju sa desne strane, dijelila  je savjete prepune ljubavi prema konjima , želeći prenijeti barem dio svoje zanasenosti tim životinjama, dok su je đaci  zainteresirano pratili i često postavljali najrazličitija zanimljiva pitanja.

 

Uskoro su svi đaci zajedno sa učiteljicama, nakon "teoretskog" dijela, bili u prilici (tko je želio!) uzjahati i jahati konje   u pratnji volontera. Gužve nije bilo, jer su bila pripremljena tri konja, koja su jedva čekala da na svojim leđima ponesu radosnu i uzbuđenu djecu.

 

I dok su neki jahali, drugi su se pak igrali. Neki su se igrali "lovice" a neki pak ekipno utrkivanje jednog po jednog u brzini nošenja jaja u žlici. Čitav je rekreacijski centar branitelja ovog utorka, odzvanjao dječjim kikotom , smijehom i radosti.

 

Zaista je bilo prekrasno vidjeti svu ti radosnu djecu (sa učiteljicama) na prekrasnoj rascvjetaloj livadi, okruženu konjima i u daljini ostalim domaćim životinjama. 

 

Sigurni smo , kako će nakon ovako direktinih i dojmljivih iskustava sa prirodom i domaćim životinjama, uskoro  poželjeti ponovno posjetiti, ovu oazu mira  sa prekrasnim "stanovnicima", gotovu u samom srcu našeg grada.