Kontaktirajte nas:

098 279 269

Škola jahanja: 099 655 1100

E-mail: jockey.klub@gmail.com

Karlovačka cesta 80 K, Zagreb

casino siteleri

Broj posjeta:

Danas:

Ovaj mjesec:

Ove godine:

DAN OTVORENIH VRATA - 21.5.2016.


DAN OTVORENIH VRATA - 21.5.2016.

 

 

Blato -  U subotu je održan - Dan otvorenih  vrata - četiriju udruga koje djeluju u Sportsko rakreacijskom centru branitelja -  Blato. Naovoj odlično organiziranoj manifestaciju sudjelovale su Udruga Jockey klub Hrvatske, Udruga - Jedni za druge, Udruga športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Novi Zagreb – Odra i Udrugom topnika 1. GBR „Tigrovi“.

 

Na ovom zajedničkom predstavljanu složnih udruga mogli smo doživjeti ali i aktivno sudjelovati u  edukaciji, terapiji, rekreaciji i zabavu:

 

 • Prezentiranje terapije jahanjem (od 11 – 13 sati)
 • Besplatno vođenje na konjima za sve zainteresirane
 • Kreativne likovne radionice za djecu
 • Natjecanje u pecanju "Ribolov udicom na plovak" (od 11 - 14 sati)
 • "Male olimpijske igre" - organizirane sportsko-natjecateljske aktivnosti za djecu i/ili odrasle:
 • utrka oko jezera- 600 m
 • utrka zavezanih nogu 
 • utrka parova nošenjem na leđima 
 • utrka s jajetom u žlici
 • utrka parova sa zavezanim nogama; povlačenje užeta)
 • Druženje s magarcima, konjima, patkama, guskama....

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    g. Dubravko Klarić, savjetnik u Vladi i u vladinom Uredu za suzbijanje uporabe droga

 

- Danas ste gost ovdje na -Danu otvorenih vrata - ovih četiriju Udruga. Vi i vladin ured za suzbijnje uprabe droga, podržavate ovakve manifestacije?

- Definitivno!  Nevladin sektor je kada se gleda kako u prevenciji ali isto tako u resocijalizaciji bilo koje populacije pomoći u liječenju itd. Značajan a je to podrška, državnim aktivnostima  i sustavnim aktivnostima. To znači kako je kompletno i ovo dio tog sustava i kompletnog programa i strategije koja se na nivou države provodi.

 

 Naravno da su financijska sredstva uvijek jedan veliki problem, međutim eto tu je podrška i privatnog sektora. I tako, baš ova Udruga - Jedni za druge- koja je mi osobno vrlo draga Udruga, smatram se već nekako i prijateljem, kontinuirano, kako ovdje dolazim, značajni su pomaci vidljivi kroz godine kako oni imaju te aktivnosti i pružaju pomoć korisnicima, što je vrlo, vrlo značajno.  

 

No isto tako i ta suradnja više udruga što je ovdje , evo tu su i braniteljske udruge,  Tigrovi su tu i još poneka udruga. Što je isto tako značajno za suradnju  među udrugama. To podiže jednu kvalitetusamih aktivnosti, a narvno i onda, teba očekivati u budućnosti i podržavati to, da bude u još većem broju, tih kvalitetnih programa. Naravno čekuje se podrška, a već je i ima značajnije od Europske Unije, koja isto tako prepoznaje, naravno tu se traži kvaliteta, transparentnost svega toga.

 

Ponekada mi se učinida baš kada se radi o Udruzi - Jedni za druge -nije bila dovoljno prepoznata n u nekim njihovim aktivnostima i nije im dano dovoljna podrška. Osobno, sa moje pozicije i pozicije Ureda, koliko god će biti moguće, mi ćemo to značajno podržati, ali kažem jako je teško tu utjecati na sve i na lokalnu razinu, a vidjeli ste i sami, da je tu i Grad Zagreb koji daje podršku . Prema tome, to je značajno u tome svemu. Vidite, koliki veliki broj korisnika je ove godine ovdje na ovim - Otvorenim vratima, a u jednom kontekstu ih ima na žalost sve više, ali na sreću ima sve više volontera i više mogućnosti koje se pružaju da bi nekako sve skupa saživilo i da ima jedan važan kontinuitet. Jer , ako nemate kontinuitet, ako se to radi kampanjski onda je to ništa.

 

Za ovu se to udrugu nebi moglo reći, jer na državnom nivou je bilo dosta projekata, sličnih projeketa, a neki su se gasili, što zbog financija, što zbog  nedostatnosti samih i volontera i onih koji su bili akteri toga, ali nadamo se da to sa ovom udrugom neće biti. No veliki odaziv građana, koji su posjetili današnji -Dan otvorenih vrata, govori kako se to u ovom slučaju neće dogoditi. Ovakve ćemo udruge i dalje podržati i moramo biti sretni svi skupa u državi da ovakve udruge imamo.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

   g. Ivan Pandža, predsjednik Udruge Jockey klub Hrvatske

- Evo, kao i svake godine do sada, održavamo - Dan otvorenih vrata. Domaćini su već spomenute četiri udruge koje djeluju na ovom prostoru. Danas svatko od ovih Udruga prezentira poneku od svojih djelatnosti. Jockey klub, pruža jahanje na kojima uz pratnju naših volontera, može jahati tko god želi. Ribolovci imaju devet ekipa, koji se do 13,00 sati natječu u ribolovu, nakon čega će biti podjela medalja. Udruga- Jedni za druge ima svoje djelatnosti, a iza 14,00 sati će se kod njih održati - Mala Olimpijada, gdje će se održati nekoliko natjecanja u različitim disciplinama. U 14,00 sati će biti zajednički ruča, naime Udruga ribolovaca kuha svoj -fišpaptrikaš, topnici kuhaju vojnički grah i imamo još - čobanac!

 

Za sve sudionike, ali i posjetioce, goste i uzvanike biti će dovoljno hrane, tu želim naglasiti, kako je hrana potpuno besplatna za sve.

 

Za kraj bih istaknuo, kako nas je danas zaista vrijeme poslužilo i kako se već sada okupio veliki broj posjetioca i gostio ali mi očekujemo još i više i to je upravo razlog zašto mi to svake godine organiziramo.

 

Kako vi pratite ovaj događaj svih ovih godina i sami vidite, kako svake godine ima sve više  sudionika ali i gostiju i korisnika koje koriste  usluge koje pružaju naše Udruge, i to je zapravo najbitnije i cilj ovog plemenitog druženja.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    gđa. Sanja Maroević, predsjednica Udruge - Jedni za druge, klinička psihologinja

 

- Evo danas obilježavamo -Dan otvorenih vrata - u kojem sudjeluje više Udruga koje zajedno rade i borave na Ranču Jockey kluba Hrvatske. Svi zajedno promoviramo po nekakve zdrave stilove života. Udruga -Jedni za druge, obuhvaća korisnike koji imaju teškoća sa invaliditetom ili djecu sa teškoćama u razvoju. Također obuhvaća i  bivše ovisnike, bilo da se radi o kocki, drogi ili alkoholu ili danas novim  ovisnostima  internetu.

 

Dakle, jedni se resocijaliziraju a drugi se rahabilitiraju našim aktivnostima, terapije jahanjem.

 

Danas na .Danu otvorenih vrata,  osim što smo pripremili prezentaciju naših uobičajnih sati terapije jahanjem, danas smo pripremili male - Olimpijske igre. Dakle, zajedno ćemo trčati sa sa vezanim nogama, rukama.  U žlici ćemo nositi pradajz, naravno imati ćemo i prepreke  koje ćemo morati zaobići. Na kraju će biti povlačenje užeta i utrka oko jezera, to je otprilike 650 metara. To nas sve skupa veseli , da ćemo obogatiti ove dosadašnje -  Dane otvorenih vrata.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________